شغل انتخابی خود را بنویسید واینده این شغل در ده سال اینده چیست؟منبع تحقیق را بیان کنید.

ساخت وبلاگ

شغل انتخابی اینجانب در اینده ای نه چندان دور پزشکی می باشد.

اینده پزشکی در ده سال اینده چیست؟

اگر کمی دقیق شویم متوجه خواهیم شد در هر حرفه ای امکان تغییرات وجود دارد. بعضی مواقع، تغییراتی که به واسطه تکنولوژی اتفاق می افتد کسب و کار را تنها با تغییرات کوچکی مواجه می کند.مثلا زمانی که رایانه و اینترنت وارد اداره ها شد طبقه بندی اطلاعات و پیگیری اسناد و مدارک راحت تر اتفاق افتاد اما مشاغل زیادی حذف نشد. پس این تغییر در ادارات ما، یک تغییر کوچک به حساب می آمد.اما گاهی به کلی ساختار یک حرفه تغییر می کند مانند مثالی که ابتدای بحث مطرح کردیم.اکثر مشاغل در دنیای تکنولوژی دچار تغییرات بزرگ و کوچکی شده اند یا در آینده خواهند شد. اما سوال اساسی اینجاست که با این رشد سریع در تکنولوژی، حرفه های پزشکی هم دچار تغییر خواهند شد؟

پاسخ این پرسش به احتمال بسیار زیاد، مثبت است. برای اینکه پاسخ این پرسش را بررسی کنیم باید سری به کتاب “ذهن کامل نو” از آقای دنیل اچ پینک بزنیم:

کتاب ذهن کامل نو

آقای پینک در این کتاب مشاغل را به دو دسته طبقه بندی می کند. مشاغلی که قابلیت الگوریتم سازی و روتین سازی دارد و مشاغلی که نیاز به ابداع، خلاقیت، هنر و مهارت های انسانی دارد که از پس رایانه ها بر نمی آید.همه مشاغلی که امکان الگوریتم سازی یا روتین سازی داشته باشند می توانند توسط رایانه ها و با برنامه نویسی انجام شوند.پس امکان اینکه خیلی از مشاغل روتین، در آینده توسط ربات ها، اپلیکیشن ها، نرم افزارها و … انجام شود بسیار بالا است.

چه شغل هایی در پزشکی تغییر می کند؟

با توجه به توضیحاتی که تا اینجا به آن اشاره کردیم، شغل هایی که الگوریتیمک هستند امکان دارد در آینده از حرفه پزشکی حذف شوند.بنابراین منشی های بیمارستان ها و مطب ها در آینده به شدت تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. همان طور که امروزه هم شاهد آن هستیم که سیستم های وقت دهی از طریق اپلیکیشن و کامپیوتر انجام می شود، نقش منشی های مراکز درمانی را کم رنگ تر کرده است.اما مشاغل اصلی پزشکی نیز از تغییرات مصون نخواهند بود. با توجه به اینکه امروزه بسیاری از تشخیص های پزشکی قابلیت الگوریتم سازی دارد، پس درمان در پزشکی نیز دچار تغییراتی خواهد شد.برای مثال، در آینده ی نزدیک شاهد خواهیم بود که سیستم های رایانه ای بتوانند با استفاده از تحلیلِ نتایجِ آزمایش خون و تصویربرداری، یک بیماری را با درصد بالایی درست تشخیص دهند.پس نقش پزشکان در تشخیص بیماری به مرور زمان کم رنگ تر خواهد شد.با احتمال خیلی بالایی می توان گفت در آینده مهارت هایی همچون حفظ کردن کتاب های پزشکی کم کم جای خود را به سیستم های تشخیصی و الگوریتم های هوش مصنوعی خواهد داد و دیگر پزشکان نیازی ندارند چند هزار صفحه کتاب را در ذهن خود انباشته کنند.اما در این بین بعضی از مهارت های ارتباطی هیچ گاه ( یا حداقل می توانیم بگوییم به احتمال بسیار ضعیف) نمی توانند روتین سازی شوند و نقش کلیدی در آینده حرفه پزشکی دارند و وجه تمایز و رقابت بر سر این موارد خواهد بود.در ادامه بررسی می کنیم چه مهارت هایی امکان روتین سازی به وسیله رایانه ها را ندارند و از طریق انسان ها باید انجام شوند.

اینده پزشکی در ایران

رشته پزشکی این روزها به آرزوی بیشتر جوانان در حال تحصیل تبدیل شده ­است.در حال حاضر بین ۸ تا ۱۲ هزار پزشک جوان کشور بیکار هستند یا به خاطر نبود شغلی در این زمینه، به فعالیت‌های دیگری پرداخته­ اند.بنا به گفته­ ی دکتر علیرضا زالی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی در سال‌های اخیر حدود ۱۲ هزار نفر از جامعه پزشکی کشورکه عمدتاً پزشکان عمومی را در برمی‌گیرند به دلیل مشکلات فراوان، از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند.ضعف برنامه ­ریزی فرهنگی و آموزشی و نیز بی­ توجهی به وضعیت بازار کار طی سال­های گذشته، به تدریج سبب می­شود تا در آینده­ای نزدیک جمعیت پشت کنکوری­های رشته علوم تجربی با تعداد کل داوطلبان ورود به دانشگاه برابری­ کند؛زیرا همه می­خواهند پزشک شوند!مار مسئولان از پزشکان بیکار در سال­های گذشته، نتوانست از ورود سیل جمعیت دانش آموزان به رشته علوم تجربی جلوگیری کند؛ برخی عوامل فرهنگی را هم دخیل می­دانند و می­گویند: 

دیگر نمی­توان انتظار داشت خانواده­ها دنبال پرستیژ و درآمد پزشکی برای فرزند خود نباشند.

از حدود ۵۰ سال گذشته تب گرایش دانش آموزان و والدین به رشته علوم تجربی در جامعه فراگیر شده و در سال­های اخیر با توجه به وضعیت و شرایط اقتصادی شدت بیشتری نیز پیدا کرده است به طوری که گویا راهکاری برای درمان آن وجود ندارد.آمار متقاضیان ورود به رشته های پزشکی در دانشگاه خود گویای وضع موجود است که بیشترین سهم دانش آموز را در بین سایر رشته­ ها به علوم تجربی اختصاص داده است

درمان از راه دور (TELEHEALTH)در سیستمی که هفته ها طول می کشد تا پزشک را رو در رو ملاقات کنید و بیش از ۶۵۰۰ منطقه به طور رسمی با کمبود جدی پزشک و پرستار روبرو هستند ، سیستم خدماتی درمانی آمریکا در مقایسه  با اکثر کشورهای در حال توسعه وضعیت بد تری دارد. وضعیت کنونی خدمات درمانی در تعداد زیادی از کشورهای دنیا اصلا خوب نیست و این یعنی احتمال  بحران و تغییر در آن بالاست. اصلاحات واقعی در سیستم نیازمند تغییر تمام طرف هاست. دولت، صنعت خدمات درمانی  و مردم. اما همزمان، شرکت های پیشرویی در حوزه بهداشت دیجیتال (Digital Healthcare) حضور دارند که چهره این صنعت را در قرن ۲۱ کاملا دگرگون می کنند.یعنی کم کم فناوری موبایل سبب می شود که از موانع فیزیکی این صنعت عبور کنیم یا به کمک داروهای  هوشمند مساله  خوردن و تزریق داروها با این حجم بالا را پشت سر  بگذاریم.

در آغاز قرن بیستم، چکاپ پزشک در آمریکا این گونه بود که پزشک شخصا به خانه شما می امد. با کیفی ساده و سیاه پر از ابزار کارش در بستر بیماری شما. این روش ممکن است قدیمی باشد. اما آینده پزشکی تا حدودی شبیه همین تصویر است. فناوری های تازه دوباره پزشک را به خانه می آورند. البته نوع دیجیتالی آن را.

درمان از راه دور چطور است؟

چیزی شبیه این: فرض کنید در حال اضافه کار در شرکت هستید و ناگهان احساس سرگیجه می کنید. به جای آنچه نشانه  های بیماری را در اینترنت جستجو کنید، به کیوسک درمانی دیجیتال شرکت در طبقه ۲ می روند و به سرعت با یک پزشک تماس صوتی و تصویری برقرار می کنید. همان پزشک علایم حیاتی شما را چک می کند و اگر نیاز بود برایتان نسخه می نویسد و آن را به نزدیک ترین بیمارستان به شما E-MAIL می کند. اگر اوضاع خیلی حاد نباشد، به شما می گوید که به خانه بروید و کمی استراحت کنید.یکی از مزیت های بدیهی سیستم درمان از راه دور، نسبت به سیستم سنتی این است که پزشک می تواند از هر جایی شما را ویزیت کند. یک مشکل دیگر سیستم خدمات درمانی،‌ کمبود شدید پزشک در بیمارستان ها است که در طول سالهای اخیر با زیر  پوشش قرار گرفتن میلیون ها بیمه شده جدید، اوضاع بد تر شده است. پتلفرم های تازه دیجیتال به حل این مشکل هم  کمک می کنند. شرکت نیویورکی NOMAD HEALTH برنامه ای ارائه کرده که به کمک آن، پزشکان به بیمارستان های نیازمند به پزشک در سه حوزه پزشکی و طب و روان پزشکی وصل می شوند.

پزشکی کامپیوتری

عبارت کلان داده (BIG  DATA) این روزها آن قدر راحت استفاده می شود که گاهی اوقات فراموش می کنیم که این کلان دقیقا چقدر است. طبق اعلام IBM، به طور  روزانه  ۲ کوینتیلیون یابت دیتا در دنیا تولید می شود. هر کوینتیلیون چقدر است؟ ۱ تا ۱۸ صفر جلوی آن.در حوزه  خدمات درمانی هم داده ای جدید با سرعتی خارق العاده تولید می شوند. هر ساعت حجم عظیمی از دیتا در بخش هایی چون تحقیقات تازه، آزمایشهای کلینیکی و اطلاعات درمانی بیماران به بانک اطلاعاتی اضافه می شود. به همین خاطر، غیر ممکن است که پزشکان و پژوهشگران بتوانند حتی با بخشی جزیی از این اطلاعات تازه هماهنگ شوند. اینجاست که یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی وارد ماجرا می شود.رایانه ها، رها از محدودیت های انسانی حالا نه فقط به تندخوانی در حوزه گسترده تحقیقات آکادمیک می پردازند بلکه CT SCAN ها،‌ سوابق پزشکی الکترونیکی و کوهی از دنیا در آزمایش های کلینیکی و تحقیقات ژنومیک را به داده های خود اضافه می کنند.

منبع تحقیق:

سایت های     www.tapesheghalb.com و    rooziato.com

 

 

 

کلاس سواد رسانه ای...
ما را در سایت کلاس سواد رسانه ای دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : armansoltanolkotabi بازدید : 106 تاريخ : يکشنبه 18 اسفند 1398 ساعت: 9:06