دیجیتال مارکتینگ چیست؟ و تاثیر ان بر روی شغل انتخابی شما چیست ؟

ساخت وبلاگ

اصطلاح بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) از دو دهه پیش تاکنون به عنوان زیرمجموعه‌ای از مدیریت بازاریابی و نیز مدیریت تبلیغات مورد اشاره قرار می‌گیرد.اما با توجه به توسعه فناوری اطلاعات طی سالهای اخیر، افزایش متوسط زمان آنلاین بودن کاربران، استفاده گسترده از موبایل و افزایش ضریب نفوذ اینترنت در جهان، امروزه به عنوان یک دانش و تخصص مستقل مورد توجه قرار می‌گیرد.

تعریف بازاریابی دیجیتال

سایت HubSpot که از سایت‌های معتبر در حوزه بازاریابی دیجیتال و استراتژی محتوا محسوب می‌شود در تعریف بازاریابی دیجیتال به این نکته اشاره کرده است که این عبارت، یک چتر مفهومی محسوب می‌شود.به عبارت دیگر، به جای اینکه بتوان تعریف مستقیمی برای آن ارائه کرد، بهتر است همه‌ی آن تکنیک‌ها و ابزارهایی را بشناسیم که زیر عنوان دیجیتال مارکتینگ قرار می‌گیرند.اگر چه تعریف واحدی از بازاریابی دیجیتال در دست نیست، اما به نظر می‌رسد بتوان تعریف زیر را تا حد خوبی، فصل مشترک توضیحات رایج در زمینه بازاریابی دیجیتال در نظر گرفت (+):

بازاریابی دیجیتال شامل مجموعه همه ابزارها و فعالیت‌هایی است که برای بازاریابی محصولات و خدمات در بستر دیجیتال (وب، اینترنت، موبایل یا سایر ابزارهای دیجیتال) مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ابزارهای بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ

موارد زیر، نمونه‌هایی از ابزارهای بازاریابی دیجیتال محسوب می‌شوند:

  بازاریابی توسط موتورهای جستجو (SEM)  شامل ترافیک ارگانیک و خریداری شده

  بهینه سازی برای موتورهای جستجو

  بازاریابی محتوا (Content Marketing)

  بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing)

  بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Media Marketing)

  استراتژی محتوا (Content Strategy)

  تبلیغات بر اساس کلیک (PPC)

  اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing)

  تبلیغات بنری (Banner Advertising)

  ایمیل مارکتینگ

  بازاریابی موبایلی یا موبایل مارکتینگ :

  بازاریابی از طریق همکاری در فروش (Affiliate Marketing)

  تولید محتوا

  بازاریابی ویروسی دیجیتال (Digital Viral Marketing)

گاهی در فهرست ابزارهای دیجیتال مارکتینگ، به تبلیغات هدفمند و سفارشی شده (Targeted Advertising) و نیز تبلیغ مستقیم (Native Advertising) هم اشاره می‌شود.

اما با توجه به اینکه این دو عنوان، عملاً فراگیرتر هستند و هم‌رده با سایر موارد نیستند (می‌توانند سایر گزینه‌ها را هم پوشش دهند)، آنها را در فهرست بالا قرار ندادیم.

چرا پزشکان باید دیجیتال مارکتینگ را بیاموزند

حضور چشم گیر و فزاینده ابزارهای الکترونیکی سبک زندگی جوامع را تحت تاثیر قرار داده به طوری که افراد برای رسیدن به پاسخ کوچک ترین پرسش های خود وابستگی شدیدی به این فضا پیدا کرده اند. این تاثیر گذاری در سبک زندگی بر فضای کاری پزشکان و ارائه دهندگان خدمات درمانی نیز تاثیر گذاشته و آن ها را مجبور به تغییر رویه های بازاریابی بیمار، کرده است.فضای رقابتی و تنوع خدمات پزشکی به حدی است که با روش های گذشته نمی توان به نتایج خوبی دست یافت. بازاریابی دیجیتال به شما کمک می کند تا بیمار در هر موقعیت و شرایط زمانی بتواند دسترسی سریع و آسانی به شما داشته باشد. کافی است شما از این فضا و ابزارهای آن شناخت کامل داشته باشید.

۸۴ درصد بیماران از طریق منابع آنلاین و آفلاین به دنبال خدمات پزشکی هستند

آمارها نشان داده افراد اولین واکنشی که در مواجهه با بیماری از خود نشان می دهند، جستو کردن در خصوص آن مشکل در فضای وب است. جالب است بدانید از هر سه نفر یک نفر در فضای اینترنت درباره مشکل سلامتی خود جست و جو می کند. در تحقیقی ۷۲% بیماران اذعان داشتند که در سال گذشته برای کسب اطلاع از مشکل سلامتی خود و یافتن پزشک مناسب از اینترنت استفاده کرده اند و ۸۲ درصد از آن ها از طریق منابع آنلاین و آفلاین به دنبال خدمات پزشکی خود بوده اند.

 

درصد بالایی از بیماران جست وجوی آنلاین را به آفلاین ترجیح می دهند

  • ۷۷ درصد بیماران موتورهای جست وجو را انتخاب کردند
  • ۷۶ درصد وبسایت های بیمارستان را گزینه مناسب دانستند
  • ۵۲ درصد نیز وبسایت های مرتبط با حوزه سلامت را برگزیدند
  • ۳۲ درصد از آن ها تنها به تبلیغات تلویزیونی بسنده کردند
  • ۲۰ درصد در مجلات پزشکی به دنبال حل مشکل خود بوده اند
  • ۱۸ درصد سهم روزنامه ها در پاسخ دادن به مسائل پزشکی بیماران بوده است

آمار ها به خوبی اهمیت “دانستن در مورد دیجیتال مارکتینگ” را یادآور شدند. جالب است بدانید که گوگل و یاهو به ترتیب جزء اولین موتورهای منتخب بیماران بوده و این موضوع لزوم کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه را متذکر می شود.

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

همانطور که در ابتدا اشاره شد حوزه تخصصی بازاریابی دیجیتال شامل ابزارهای مختلفی است که همگی از طریق یک سلسه فرایند مرتبط بهم می توانند شما را تا رسیدن به هدف نهایی که همان جذب بیمار است همراهی کنند.بهینه سازی سایت در موتورهای جست وجو (seo)، بازاریابی محتوا، شبکه های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ و ده ها مور جذاب دیگر از جمله این ابزرها است که شناخت آن ها در این نوشتار نمی گنجد، کافی است با پذیرش ۲۴ همراه باشید تا در سلسله یادداشت های مرتبط با دیجیتال مارکتینگ به اطلاعات جامعی در این زمینه دست یابید.

جمع بندی و صحبت پایانی

تا جایی که می توانید از بازاریابی دیجیتال در ارتقای برند پزشکی خود استفاده کنید. هیچ فرد یا مرکز ارائه دهنده خدمات درمانی امروزه وجود ندارد که ادعای بی نیازی از این فضا را داشته باشد. پس با ما همراه باشید تا شاهد نتایج استفاده از این روش در فرایند کاری خود باشید.

پزشکان مشتاق پیشرفت‌های جدید در فناوری‌های پزشکی هستند، اما به طور کلی، هنگامی که نوبت ابزارهای پیشرفته مانند رسانه‌های اجتماعی می‌شود، کمتر تمایل به پذیرفتن آن دارند. اما آیا می‌دانستید استفاده از شبکه های اجتماعی اولین فعالیت کاربران اینترنت است؟ امروزه برقراری ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی یک فاکتور لازم و ضروری برای حرفه شماست.  اگر به دنبال حفظ مراجعین موجود یا جذب بیماران جدید هستید، به یک استراتژی برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی نیاز دارید. دنیای پزشکی دنیای ارتباطات است و بدون استفاده موثر از ابزارهای ارتباطی ادامه فعالیت موفقیت آمیز، آسان نخواهد بود.

اما شبکه های اجتماعی برای ارتقای بازاریابی پزشکان و مراکز درمانی چه می‌کند؟

  • افزایش نرخ بیماران ثابت

با راه اندازی یک پروفایل با نام خود یا مطب‌تان می‌توانید فعالیت در شبکه های اجتماعی را شروع کنید. از دیگر پزشکان و همکاران خود بخواهید پست‌های شما را لایک کنند و به اشتراک بگذارند. به همین راحتی می‌توانید خود را به دیگران معرفی کنید و زمینه ارتباط با بیماران را فراهیم کنید. همچنین خواندن نظرات رضایت بخش بیماران توسط افراد می‌تواند مراجعین شما را چند برابر کند.

  • تثبیت جایگاه پزشکان در عرصه رقابت

یکی از مهمترین مزیت‌های استفاده از شبکه های اجتماعی برای پزشکان ساختن جایگاهی در حوزه تخصصی‌شان است. شما می‌توانید خدمات خود را به عنوان پیشگام در شبکه های اجتماعی معرفی کنید و در حالی که دیگر همکارانتان در یک سطح قرار گرفته‌اند، شما فرصتی برای گرفتن نقش رهبری و پیشی گرفتن از دیگران را دارید.

  • افزایش نرخ وفاداری بیماران و مراجعین

تقویت ارتباطات با بیماران باعث می‌شود وفاداری آنها نسبت به خدمات شما بیشتر شود. شما می‌توانید با ارائه مطالب جالب و آموزنده در حوزه تخصصی‌تان و همچنین با پاسخ دادن به سوالات‌ بیماران انتظار ارتباط طولانی‌تری با آنها داشته باشید. علاوه بر ارتباطات پزشک و بیمار، مراجعین و بیماران می‌توانند از طریق شبکه های اجتماعی پزشکان باهم ارتباط برقرار کنند و از تجارب هم در مورد بیماری‌هایشان پرس و جو کنند.

رابطه طولانی مدت و بادوام موجب ایجاد یک منبع ارزیابی مثبت می‌شود و وفاداری مراجعین شما باعث ایجاد تبلیغات و بازاریابی دهان به دهان می‌شود.

  • افزایش آگاهی بیماران از وجود پزشکان حرفه‌ای

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی یکی از بهترین و مقرون به صرفه‌ترین کانال‌های دیجیتال مارکتینگ است که با حداقل هزینه می‌توانید شهرت و آگاهی از برند و خدمات خود را افزایش دهید.

  • افزایش نرخ تبدیل بازدید کننده به مراجعه کننده

هر پستی که به اشتراک می‌گذارید، در اختیار شبکه‌ای از کاربران قرار می‌گیرد؛ کاربرانی که می‌توانند به مراجعین شما تبدیل شوند. بنابراین هر چه افراد بیشتری محتواها و یا پروفایل شما را در شبکه های اجتماعی ببینند، مراجعین بیشتری به سمت مطب شما روانه می‌شوند.

  • امکان ایجاد ارتباط دو طرفه با بیماران

مهمترین فاکتور در شبکه های اجتماعی برای پزشکان برقراری رابطه دو طرفه با بیماران است و این ارتباط دو سویه برگ برنده فعالیت در شبکه‌های اجتماعی است.بیماران می‌توانند پرسش‌ها،نظرات یا حتی پیشنهادات‌شان را به پزشک‌شان انتقال دهند و پزشکان هم می‌توانند برای اعلام ساعات کاری یا تخفیفات و تبلیغات به سادگی به مخاطبان‌شان دسترسی داشته باشند.

  • نکات پایانی

اینستگرام، لینکدین، توئیتر، گوگل پلاس، پینترست و دیگر شبکه‌های اجتماعی هنوز هم در حال شکل‌گیری و رشد هستند. شبکه‌های اجتماعی نقش مهمی در بهبود بیماران، انتقال فوری اطلاعات، گرفتن بازخوردها و بهبود ارتباط پزشک و بیمار دارند.

کلاس سواد رسانه ای...
ما را در سایت کلاس سواد رسانه ای دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : armansoltanolkotabi بازدید : 140 تاريخ : يکشنبه 18 اسفند 1398 ساعت: 9:06